(+45) 30 26 45 31 kontakt@tlmodesalon.dk

Omtale

“Skrædderiets festligste aften”

Artikel af Skrædderiget.dk

 

Tekst: Margrethe Wivel

Foto: Markus Simonsen & Allan Bjerre

Artikel fra Magasinet Eksklusiv, vinter 2021

Tekst: Lena Skov Jakobsen. Foto: Robert Wengler

Artikel fra Brudekjoler 2020

Tekst: Christine Landry Brandt. Foto: Allan Bjerre & Lasse Hansen

Artikel fra Eksklusiv Jul 2017

Tekst: Lena Skov Jakobsen. Foto: Andreas Bastian & Lasse Hansen

Når du træder ind i Thorseng Lærche’s modesalon i Bredgade kan du allerede fornemme, at du er sikre hænder. Her får du ikke blot et nyt sæt tøj, en kjole eller jakke, der sidder lige som den skal, her får du et lille kunstværk, som vil være en del af dit liv i mange år.
 
Anne Eskildsen

Læs anbefaling

Når du træder ind i Thorseng Lærche’s modesalon i Bredgade kan du allerede fornemme, at du er sikre hænder. Her får du ikke blot et nyt sæt tøj, en kjole eller jakke, der sidder lige som den skal, her får du et lille kunstværk, som vil være en del af dit liv i mange år.  

Dameskrædder Susse har lagt de forskellige stofprøver frem og med stor begejstring går hun i gang med at forklare og vise hvilke muligheder jeg har. Hvor kommer stoffet fra, hvad er det lavet af, traditioner hos stofhuset fra hele Europa. Stoffet bliver lagt over de flotte tegninger, som Susse har gjort klar inden vi mødes ud fra de tanker og billeder jeg allerede har sendt. Og så bliver der taget beslutninger og lagt planer for de næste prøvninger. Jeg er blevet godt vejledt og får en professionel service, så jeg siger gerne ja til et stykke tøj, som jeg endnu ikke har set.  

Igennem alle prøvninger, oplever jeg en fokus på håndværket hos Susse. Vi taler om hvordan vi kan skabe et værk sammen, selvom det er Susse der gør alt arbejdet med nål og tråd. Når vi når til sidste prøvning ved jeg, at jeg går fra Bredgade med et stykke kvalitetstøj der passer til mig, min hverdag og mit liv. Susse har igennem hele processen arbejdet med tøjet med en faglig stolthed jeg ikke har oplevet andre steder.  

Når jeg går med Susses tøj, går jeg med en mere rank ryg og med mere selvtillid. Jeg ved jeg er velklædt. Jeg ved, at det tøj jeg har på er gennemarbejdet og syet efter skræddertraditioner, som kun en professionel kan sy. 

– Anne Eskildsen

“The pleasure of witnessing the luxurious display of craftsmanship and artistic talent, and sensing just how far the unique can take you in a world of mass-production, gives food for thought regarding priority in future consumption. This, was the real thing.”
Design42Day Magazine

Læs anmeldelse
On a sunny spring day a group of Copenhagen couturiers and designers presented their unique designs in the picturesque Hercules Pavilion from the early 17th century in the King’s Garden. The charming pavilion and the opera opening were perfect scene-setters to the slow and intimate catwalk allowing the spectators time and opportunity to study the beauty and perfection of the Danish couture and jewelry so rarely on display.The show presented elegant dresses, suits, and coats by Susse Thorseng Lærche, who also showed romantic, embroidered clutches made in collaboration with Sjølander Embroidery. Milliner Susanne Juul’s hats enhanced the femininity and seduction of the experience, while underlining the indisputable charm of being a woman of style.Goldsmith Josephine Bergsøe’s fascinating and weighty gold creations with pearls and gems added a more contemporary contribution with their reference to the wilder side of nature, and the beauty of enhancing the unpolished character of the materials.The pleasure of witnessing the luxurious display of craftsmanship and artistic talent, and sensing just how far the unique can take you in a world of mass-production, gives food for thought regarding priority in future consumption. This, was the real thing.
, Design42Day Magazine, 22. maj 2015
Susse har den evne til at læse hvem du er, forstå hvad du vil have og hvordan du kommer til at bære kjolen med en stolthed på din store dag. Hun skaber dig i kjolen.
 
Marit-Kristine Mellby Holst

Læs anbefaling
Når drøm bliver til virkelighed og kvalitet er nøglen! 

Du skal giftes, og drømmekjolen skal skabes. Du er vild med design, kvalitet og det unikke. Kvinden (Susse) bag Thorseng Lærche’s Modesalon gør dine drømmer til virkelighed. Jeg var så heldig at komme i kontakt med Susse igennem min svigermor som har benyttet sig at skrædderens håndværk igennem mange år. Susse har den evne til at læse hvem du er, forstå hvad du vil have og hvordan du kommer til at bære kjolen med en stolthed på din store dag. Hun skaber dig i kjolen. Susse er meget professionel samtidig som hun gør dig tryg og gør skabelsen af din kjole til en fantastisk rejse og personlig oplevelse. Hun udvælger de lækreste stoffer og samarbejder med de dygtigste mennesker. Susse er meget direkte og ærlig. Hun anbefaler ikke noget hun ikke kan stå inde for og vælger aldrig de nemmeste løsninger. Hennes håndværk er unikt og du vil aldrig fortryde om du indgår et samarbejde med denne dygtige skrædderen. Susse er en kvinde der værdsætter sit arbejde og fremhæver det bedste i dig igennem sit arbejde.  Jeg følte mig som den smukkeste brud og min kjole var virkelig “one of a kind”. Tusind tak!

– Marit-Kristine Mellby Holst

For 25 år siden besøgte jeg Susse Thorsengs nyetablerede modesalon i Lavendelstrædet. Jeg blev straks klar over, at her var kvalitet og detaljer en forudsætning for at skabe smukke klæder.
Det er siden blevet til et unikt samarbejde. Jeg har fulgt Susse gennem tiden nu frem til de skønne lokaler i Odd Fellow Palæet.
Omgivelserne er ændret, men når jeg sidder sammen med Susse og taler om stoffer og modeller, er det som tiden har stået stille.
Birgit Bech

“Til hver eneste af mine prøvninger med Susse har jeg følt mig hørt, set og forstået. Susses sans for lige netop min skikkelse og hendes evne til at indramme den og min personlighed i samme åndedrag er uvurderlig.”
Maj My Midtgaard Humaidan

Udover at være vanvittig dygtig til sit håndværk, så kan Susse noget helt specielt både professionelt og menneskeligt. Hun fordyber sig i opgaven og helmer ikke, førend resultatet er perfekt.
Annette Steenfat

“At få syet en kjole af Susse, er at gå ind i et rum med dig selv, hvor du giver dig selv lov til at se dig, som du virkelig er.”
 
 
Emilia van Hauen

Læs anbefaling

Det er kun ganske få oplevelser i livet, som kan måle sig med følelsen af at stå foran indgangen til kirken i den smukkeste kjole, man har båret i sit liv og være ved at lette af sommerfugle i maven. I minutterne inden dørene ind til kirken gik op, tænkte jeg på, hvordan min kommende mand ville se ud, når han fik det første glimt af mig? Jeg tænkte, om han ville synes, jeg var lige så smuk, som jeg følte mig og om jeg lignede det billede af en brud, han havde på sin nethinde?

Det, han sagde til mig under vielsen, efter vielsen og mange gange siden er det samme, som jeg følte, og som gæsterne fremhævede igen og igen: Udover at det var den smukkeste brudekjole, han havde set, var den også som en forlængelse af mig. Den var i tråd med min personlighed og udstråling, og da dørene åbnedes og jeg tog det første skridt op af kirkegulvet, syntes min udkårne, at jeg lignede et eventyr.
Processen med kjolen var startet fem måneder inden den dag, da jeg fandt frem til skrædder Susse Thorseng Lærche via Sjølander Embroidery, som jeg ønskede at benytte til min brudekjole. Thomas Sjølander fra Sjølander Embroidery er en fantatisk dygtig broderi-mester og han anbefalde mig at kontakte Thorseng Lærche’s Skrædderi, som han sagde, var en af landets dygtigste dameskræddere.
I begyndelsen af det nye år mødtes vi alle tre første gang. Jeg havde sendt dem billeder af min drømmekjole forud for mødet – og de mødte til gengæld op med et meget anderledes bud på en kjole. De lod mig vide, at de syntes, den model jeg havde i tankerne var smuk, men at de mente, det kunne blive endnu bedre. Derfor havde de designet en silhouet med udgangspunkt i min personlighed, skikkelse og brylluppetstema og allerede efter det første møde takkede jeg forsigtigt ja til en helt anden kjole, end den jeg havde forestillet mig i årevis.
Det var en beslutning, som jeg på intet tidspunkt fortrød.
Min brudekjole vil altid være en del af mig; den var det perfekte kirsebær på en iøvrigt uforlignelig dag. Den fyldte mig med stolthed og bar mig frem, selv når alle følelserne blev for store og det hele syntes overvældende.
Til hver eneste af mine prøvninger med Susse (og indimellem Thomas Sjølander) har jeg følt mig hørt, set og forstået. Susses sans for lige netop min skikkelse og hendes evne til at indramme den og min personlighed i samme åndedrag er uvurderlig. Jeg har på intet tidspunkt været nervøs for eller usikker på min brudekjole. Det har derimod været en del af mit forestående bryllup, som jeg gennem hele processen havde fuldstændig ro og glæde omkring.
Min lillesøster har for længst besluttet, at hun vil giftes i den, når det bliver hendes tur, så den er renset og pakket forsvarligt væk, men der går ikke en dag, hvor jeg ikke enten tænker på at trække i den eller nyder billederne fra vores livs fest.
– Maj My Midtgaard Humaidan
Læs anbefaling
Udover at være vanvittig dygtig til sit håndværk, så kan Susse noget helt specielt både professionelt og menneskeligt. Hun fordyber sig i opgaven og helmer ikke, førend resultatet er perfekt. Hun fik mig til at føle mig, som den smukkeste kvinde i verden , og Susse “læste” min krop som en anden Michelangelo. Hele processen med at vælge stof, model og alle de fittings var en ganske speciel oplevelse, som jeg forunder enhver kvinde . Det  er næsten ikke til at have andet almindeligt tøj på, efter at have oplevet hvordan en kjole kan føles, når den er kreeret af Susse.

 Gad vide om skrædderkunstner er et ord – hvis ja, så er Susse en skrædderkunstner !

 Jeg glæder mig allerede til, at  jeg skal have syet MIN RØDE KJOLE , for sådan en må man altså bare have. 

– Annette Steenfat

Læs anbefaling

”At få syet en kjole af Susse, er at gå ind i et rum med dig selv, hvor du giver dig selv lov til at se dig, som du virkelig er. Og at se på dig selv med kærlighed og skønhed; noget vi ofte overlader til vores partner at være ansvarlig for. Og bare det at tage den på, og mærke hvordan den smelter sammen med din krop, fordi den ikke føles som en kjole, men mere som et ekstra lag hud, der følger hver og en af dine bevægelser og får dig til at føle dig fri og smuk, er den oplevelse jeg fik – og som jeg under alle at få.”

– Emilia van Hauen